Living-Together

Because dogs deserve better

Sociale wandelingen:

Sociale wandelingen, wat houdt dat nu in?

Veel honden of eigenaren vinden het spannend andere honden te ontmoeten omdat ze dit eerder als een vervelende ervaring hebben ervaren. Deze wandelingen zijn vooral opgezet voor deze honden die dit vertrouwen of hun communicatieve vaardigheden kwijt zijn geraakt zodat ze dit weer kunnen leren in een gecontroleerde opzet onder begeleiding van een gediplomeerd gedragsdeskundige.

Vaak wordt de communicatie van honden onderling gemist of verkeerd begrepen waardoor dit spanningen bij de honden oplevert, hier wordt dan ook uitgebreid aandacht aan besteed. Er wordt uitleg gegeven over de lichaamstaal van de hond zodat eigenaren hun eigen honden maar ook andere honden leren lezen en een goede ontmoeting in de toekomst makkelijker wordt.

Voor wie zijn Sociale wandelingen bedoeld?

Sociaal contact met soortgenoten is voor iedere hond belangrijk en zelfs noodzakelijk om je eigen goed te voelen. Zonder sociaal contact verlies je belangrijke communicatieve vaardigheden en vertrouwen in je soortgenoten.

Onze sociale wandelingen zijn een goede manier voor uw hond om betere sociale vaardigheden te leren die van belang zijn voor de omgang met andere honden en mensen in onze maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een hond met wat minder zelfvertrouwen, of een te drukke puber die nooit heeft geleerd dat spelen maar voor even is en denkt dat hij door moet gaan tot hij erbij neervalt.
Ook als u als begeleider zelf het spannend vindt andere honden te ontmoeten bent u van harte welkom.

Er wordt in kleine groepen (2 tot max. 6 honden) aan de lijn gewandeld. 

Is dit geschikt voor u en uw hond?

De wandelingen zijn speciaal opgezet en dus uitermate geschikt voor onzekere honden, honden die bang zijn of uitvallen bij het naderen van andere honden. Honden die Hyper-gedrag vertonen / te enthousiast worden bij het contact met andere honden of honden die geen of weinig contact met andere honden hebben gehad in hun leven en dit moeten leren.

Maar de wandelingen zijn geschikt voor bijna iedere hond, ook sociale honden leren hier beter met andere honden omgaan en misschien leren ze zelfs een vast wandelmaatje kennen. Ook helpen deze honden weer de andere honden in de groep, wat ook hun omgang met de wat moeilijkere honden bevorderd.  

Verder worden er leuke activiteiten voor de hond besproken en uitgevoerd tijdens deze wandelingen. Neuswerk en het opbouwen van zelfvertrouwen zijn een belangrijk onderdeel van deze wandelingen. Ook is het een goede kans om uw kennis over honden te verbreden en wordt er tijdens deze wandelingen uitgebreid aandacht besteed aan de lichaamstaal en behoeftes van onze hond.

Ik durf u te garanderen dat u er altijd wat van opsteekt en dat uw hond u dankbaar zal zijn voor de nieuwe inzichten die ik u ga geven. Ik ga u namelijk laten zien dat er een heel andere manier is om met uw hond om te gaan dan wat u leert bij de reguliere hondenschool.

Het kan zijn dat uw hond, of misschien u zelf nog niet toe bent aan dit contact.

Vooraf wordt er een selectie gemaakt op basis van het karakter en sociale vaardigheden van uw hond zodat het voor iedereen een leerzame en leuke ervaring zal zijn. Dit gebeurd naar aanleiding van een korte vragenlijst.

Mocht ik twijfelen of dit geschikt is voor uw hond dan zal ik na ontvangst contact opnemen om te kijken of uw hond hier aan toe is, of dat ik u misschien op een andere manier kan helpen zodat deze wandelingen in de toekomst wel gerealiseerd kunnen worden. U kunt uw eigen bij twijfel dus altijd opgeven, maar u mag natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact met me opnemen mocht u vragen of twijfels hebben.

Het streven is u in een vaste groep te plaatsen zodat u wekelijks met dezelfde honden wandelt en de honden elkaar iedere keer beter leren kennen, sneller kunnen wennen en van elkaar kunnen leren. De wandelingen hebben bij de meeste honden effect na 3 tot 4 wandelingen omdat ze dan de groep kennen, hierna begint het echte leren pas, om deze rede kunt u uw eigen niet opgeven voor een losse wandeling maar geeft u uw eigen op voor de eerste 5 wandelingen, met de intentie hierna regelmatig mee te lopen.

*Bent u geïnteresseerd dan kunt u uw eigen opgeven via het inschrijfformulier of vragen om meer informatie via het contact Formulier. Na ontvangst van het inschrijf formulier zullen we kijken welke groep voor u beide geschikt is en wordt er contact met u opgenomen bij het vinden van een geschikte groep. Het kan zijn dat u even op de wachtlijst komt te staan omdat ik het heel belangrijk vind dat de dynamiek in de groep goed is voordat er nieuwe instroom komt. 

*Dit zijn geen wandelingen waar de honden altijd loslopen, het is dan ook niet bedoeld als speelkwartiertje, maar als leermoment voor allemaal. Ook moeten honden enige sociale vaardigheden bezitten om het voor de gehele groep leuk en veilig te houden, mocht u twijfelen of dit geschikt is voor uw hond  kunt u altijd contact opnemen om te informeren naar de mogelijkheden.

*De kosten van de wandeling bedragen € 90,- voor de eerste 5 wandelingen en dienen vooraf voldaan te zijn.  Hierna kunt u uw eigen per wandeling (€15,-) aanmelden, deze kunt u  tijdens de wandelingen per pin voldoen. 

Mocht u interesse hebben dan kunt u het Aanmeldformulier ingevuld terugsturen naar: info@living-together.nl

*Heeft u problemen met het invullen of andere vragen dan kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen.

Er wordt op dit moment gewandeld op Zondag en Dinsdagavond. U kunt u opgeven voor de tijden in onderstaande tabel:


 Actieve groep / Start bij voldoende aanmeldingen

Zondag:

Dinsdag: (vanaf 02-04-2019)

Zaterdag:

Ochtend: 11:00-12:00

Avond: 19:00-20:00 

 Opbellen
E-mail