Living-Together

Because dogs deserve better

Sociale wandelingen:

Veel honden of eigenaren vinden het spannend andere honden te ontmoeten.

Onze sociale wandelingen zijn een goede manier om uw hond betere sociale vaardigheden te laten leren die belangrijk zijn voor de omgang met andere honden en mensen in deze maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een hond met wat minder zelfvertrouwen, of een te drukke pup die nooit  heeft geleerd dat spelen maar voor even is en denkt dat hij door moet gaan tot hij erbij neervalt.

Onder begeleiding van een gedragsdeskundige wordt er met kleine groepen honden gewandeld zodat u of uw hond leert om te gaan met honden of andere obstakels in de omgeving. De bedoeling van de sociale wandelingen is dan ook dat honden op een goede manier in contact komen met hun soortgenoten, waar nodig wordt u of uw hond hierin begeleid zodat u beide in de toekomst weet hoe u met een bepaalde situatie om kan gaan. Honden die angstig zijn naar andere leren op een veilige afstand dat er niets is om je druk over te maken waardoor ze meer vertrouwen in andere honden krijgen. Honden die te direct zijn of alleen maar hebben geleerd te spelen leren door rustig in de groep te lopen zonder dat er de hele tijd gespeeld wordt dat er meer is dan spelen. Het doel is dat honden leren normaal groepgedrag onder elkaar te vertonen, wat inhoud samen te zijn, samen dingen ontdekken, zonder de hele tijd met elkaar bezig te zijn of altijd gespannen te zijn.

Vaak wordt de communicatie van honden onderling gemist of verkeerd begrepen waardoor dit spanningen bij de honden oplevert, hier wordt dan ook uitgebreid aandacht aan besteed. Er wordt uitleg gegeven over de lichaamstaal van de hond zodat de eigenaren hun eigen honden maar ook andere honden leren lezen zodat een ontmoeting in de toekomst makkelijker wordt.

Er wordt in kleine groepen (max 6 honden) aan de lijn gewandeld. De wandelingen zijn rustige wandelingen waarbij de honden op hun eigen tempo alles kunnen ontdekken.

Omdat er meestal één of meerdere honden zijn die nog wat moeite hebben met bepaalde honden zal er zelden los gewandeld worden. Deze wandelingen zijn dan ook geen speelkwartiertje voor de honden maar een goede manier om aan het zelfvertrouwen van de hond en de band tussen hond en eigenaar te werken.

Vooraf wordt er een selectie gemaakt op basis van het karakter van de hond zodat het voor iedereen een leerzame en leuke ervaring zal zijn. Leuke activiteiten voor de hond  tijdens de wandelingen worden besproken en uitgevoerd. Neuswerk en het opbouwen van zelfvertrouwen zijn een belangrijk onderdeel van deze wandelingen. Ook is het een goede kans om uw kennis te verbreden en wordt er tijdens deze wandelingen uitgebreid aandacht besteed aan de lichaamstaal en behoeftes van de hond

Om de communicatie tussen de honden goed te laten verlopen wordt er gewandeld met een lijn van minimaal 3 meter (geen Flexi / of rol-lijn) en wordt er verwacht dat de eigenaar voldoende goede beloningen bij heeft (bv. 1 hap snacks) zodat de honden ook beloond kunnen worden voor hun goede gedrag.

Speeltjes zijn niet toegestaan om  competitie te voorkomen. 

De Sociale wandelingen vinden plaats op verschillende tijden en dagen en verschillende locaties omstreken Helmond.  (Te vinden onderaan de pagina bij de agenda)

 *Bent u geïnteresseerd dan kunt u uw eigen opgeven via het inschrijf formulier of vragen om meer informatie via het Contact Formulier. Na ontvangst van het inschrijf formulier zullen we kijken welke groep voor u beide geschikt is en wordt er contact met u opgenomen na het vinden van een geschikte groep.

Ons streven is u in een vaste groep te plaatsen zodat u wekelijks met dezelfde honden wandelt zodat de honden elkaar iedere keer beter leren kennen en hierdoor sneller kunnen wennen en leren. De wandelingen hebben bij de meeste honden effect na 3 tot 4 wandelingen omdat ze dan de groep kennen, hierna begint het echte leren pas, om deze rede kunt u uw eigen niet opgeven voor een losse wandeling maar geeft u uw eigen op voor de eerste 5 wandelingen, met de intentie hierna regelmatig mee te lopen.

*Dit zijn geen wandelingen waar de honden altijd loslopen, het is dan ook niet bedoeld als speelkwartiertje, maar als leermoment voor allemaal. Ook moeten honden enige sociale vaardigheden bezitten om het voor de gehele groep leuk en veilig te houden, mocht u twijfelen of dit geschikt is voor uw hond  kunt u altijd contact opnemen om te informeren naar de mogelijkheden.

*De kosten van de wandeling bedragen € 60,- voor de eerste 5 wandelingen en dienen vooraf voldaan te zijn.  Hierna kunt u uw eigen per wandeling (€12,-) aanmelden, deze kunt u vooraf of tijdens de wandelingen per pin voldoen. Deze hoeven dus niet vooraf voldaan te zijn. 

Mocht u interesse hebben dan kunt u het inschrijf formulier ingevuld terugsturen naar: info@living-together.nl

*Heeft u problemen met het invullen of andere vragen dan kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen.

Er wordt op dit moment gewandeld op Zondag en Dinsdagavond. U kunt u nog opgeven voor de tijden in onderstaande tabel:

Vanaf 6 Oktober gaan we starten met de wandelingen op zaterdag (bij voldoende aanmeldingen) Dit i.v.m. het stoppen van de avondwandelingen. De wandelaars van dinsdagavond hebben daarom voorrang bij het aanmelden.

Al Aktief / Start bij voldoende aanmeldingen

Zondag:

Dinsdag:

Zaterdag:

Ochtend: 11:00-12:00

Avond: 19:00-20:00 (VOL)

Ochtend: 11:00-12:00

Middag: 12:30-13:30


Middag: 12:30-13:30